Tiener Mastermind achter de Tjilpenhouwer bezit $3.39 Miljoen in Bitcoin (300 BTC); Borgtocht die bij $725k wordt geplaatst.

Het 17 jaar oude Twitter-hack meesterbrein heeft meer dan 3 miljoen dollar in BTC-waarde met slechts 725.000 dollar voor de borgtocht.

In een bizar moment vorige maand, Twitter geconfronteerd met een enorme hack dat meer dan 30 beroemdheden en zakelijke rekeningen gehackt met de hackers het verkrijgen van bijna $ 117.000 in een Bitcoin giveaway scam. De autoriteiten identificeerden 17 jaar oude Graham Ivan Clark als het meesterbrein van de hack, en na een rechtszitting werd de borgtocht vastgesteld op $725.000 op zaterdag, maar recente rapporten tonen aan dat de tiener het zich kan veroorloven om het te betalen.

In een rapport dat voor het eerst werd gepubliceerd door Tampa Bay Times, houdt Graham meer dan $3,39 miljoen in Bitcoin (BTC) tegen de huidige prijzen (ongeveer 300 BTC), wat voldoende zou zijn om de borgtocht te betalen. De aanklagers vroegen echter om een borgtocht van $1 miljoen voor elk van zijn 30 aanklachten voor de rechtbank. De Bitcoin Era moet illegaal verkregen zijn door zijn gedrag in de Twitter hack.

De advocaat van Clark, David Weisbrod, had een andere kijk op de legitimiteit van de BTC en beweerde dat de rechtbank in een aparte zaak eerder de 300 BTC aan Clark heeft teruggestuurd nadat hij $15.000 in contanten en meer dan 400 BTC in beslag had genomen. Weisbrod is van mening dat de actie van de rechtbank om de munten terug te geven ze legitiem maakt. Hij zei,

„Ik kan geen grotere indicatie van legitimiteit bedenken dan dat de wetshandhaving het geld terug geeft.“

Maar er is een maas in de wet waarom de rechtbank enkele bedragen heeft ingehouden en niet de volledige waarde heeft teruggegeven.

Tot nu toe zijn er nog twee medeplichtigen (volmachten) geïdentificeerd – de 22-jarige Nima Fazeli uit Orlando en de 19-jarige Mason Sheppard uit het Verenigd Koninkrijk – die als volwassenen met federale aanklachten worden geconfronteerd.

De rechter heeft verder besteld de 17-jarige uit een internet-verbonden apparaten zodra borgtocht is gepost en beperkt zijn beweging naar arts en advocaat afspraken alleen. De rechter heeft Clark ook gevraagd om zijn paspoort aan de autoriteiten te overhandigen.

Clark wordt geconfronteerd met 17 gevallen van communicatiefraude en 11 gevallen van frauduleus gebruik van persoonlijke informatie. Een telling elk voor het organiseren van fraude waarbij hij $5.000 heeft verzameld en een andere telling voor toegang tot een computer of elektronisch apparaat zonder toestemming.